Dzisiejsze bułki to bardzo szybka sprawa. Bierzemy chleb tostowy pszenny czy razowy, wycinamy dziurkę, nakładamy ser i prawie już gotowe. Potem wystarczy tylko upiec i teraz gotowe. Zajadamy na śniadanie czy jako deser do kawy pyszne bułki. Pomysł najzwyklejszy w świecie a smak wyborny. Chyba czas na pieczenie. Zachęcam, będzie smakowało.
Bułki z serem z chleba tostowego - przepis
Bułki z serem z chleba tostowego składniki:
- 12 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
- 3 jaja
- 100 ml mleka
- 1 łyżka cukru pudru
- 150 g serka homogenizowanego naturalnego
- garść rodzynków
- 2 pełne łyżki melasy z karobu
- Będzie 6 bułek i tak z połowy chlebków wycięłam otwory jak na zdjęciu poniżej.
- Serek wymieszałam z 1 jajem, cukrem pudrem, rodzynkami i melasą.
- Drugie jajo wymieszałam z mlekiem i nasączyłam delikatnie całe kromki chleba, ułożyłam na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
- Kromki z dziurką ułożyłam na wierzchu kromek pełnych i również namoczyłam.
- Masę z serka nałożyłam do dziurek.
- Piekłam bułki w piekarniku nagrzanym do 200 C z termoobiegiem przez 15 - 20 minut.
- Potem zajadamy.
Smacznego
Pomysł własny
4 komentarze
Świetny pomysł! Szybciutko i pysznie :-)
OdpowiedzUsuńTo prawda, polecam
UsuńProsty przepis, a efekt robi wrażenie. Muszę je wypróbować na śniadanie.
OdpowiedzUsuńBędzie Ci smakowało
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.