Pyszne mięso dla jego wielbicieli na talerzu dziś przedstawiam.
Fleksitarianie jedzą mięso rzadko ale jak już to musi być pyszne i zdrowe.
Mięso indycze jest dodatkowo chude i pyszne.
Polecam przygotować je według tego przepisu.
Można je zajadać samo z sałatką, surówką czy może dodać jeszcze pieczone ziemniaki.
Tutaj wybór zostawiam zjadającym.
Polecam gorąco i zapraszam do stołu.
- 2 uda indycze ok. 1000 g
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka chili w proszku
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 2 łyżki octu balsamico
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1/ łyżeczki soli
- 1 łyżka sosu sojowego
Dodatkowo:
- 4 szalotki
- 10 ząbków czosnku
- 2 - 3 łyżki oliwy
- Wszystkie składniki marynaty wymieszałam i natarłam nimi mięso.
- Zostawiłam na minimum 2 godziny do zamarynowania.
- Potem przełożyłam mięso do brytfanny wraz ze składnikami marynaty, dodałam przekrojone na połówki szalotki i obrane ząbki czosnku.
- Polałam oliwą.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.