Pysznie i zdrowo dziś w miseczce więc warto sobie takie danie przygotować.
Trochę przypraw, trochę warzyw i ryba a danie znakomitej jakości znajdzie się na Waszym talerzu.
Ja użyłam brukselki, szparagów, cukinii i rzepy i sporo przypraw a potem to już szybko.
Chwilę gotowania i danie gotowe na talerzu.
Polecam gorąco i zapraszam do stołu.
- 1 łyżka zielonej pasty curry
- 2 łyżki oleju
- 100 g małych główek brukselki
- 330 ml soku pomidorowego
- 100 ml śmietanki 36 %
- 250 g zielonych szparagów
- mała cukinia
- mała czarna rzepa
- 1/3 szklanki kostki z dyni
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1 łyżeczka curry
- sól morska
- pieprz czarny
- 200 ml bulionu warzywnego
- szczypta cukru
- 700 g filetów z mintaja
- natka pietruszki do posypania
- Rybę pokroiłam na kawałki, osuszyłam, posoliłam, odłożyłam na bok.
- Selera pocięłam w plasterki, rzepę w słupki, szparagi na kawałki 2 cm a cukinię w kostkę.
- Brukselki obrałam z brzydkich listków.
- W dużym rondlu rozgrzałam olej i podsmażałam szparagi, cukinię, dynię, selera naciowego i rzepę. Smażyłam jakieś 10 minut po czym wlałam bulion i sok pomidorowy i gotowałam aż warzywa zmiękły.
- Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, cukrem.
- Dodałam wszystkie przyprawy, zagotowałam.
- Wlałam wówczas śmietankę, zagotowałam i na wierzchu rondla ułożyłam kawałki ryby i teraz już nie mieszałam a tylko nakryłam garnek pokrywką i gotowałam 5 minut.
- Po tym czasie można zajadać posypane natką pietruszki.
Przepis kuchni indyjskiej własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.