Zaraz będziecie krzyczeć że steki to tylko z mięsa i to wołowego ale czemu nie nazwać stekiem tej pyszności z pomidora co dziś mam do zaproponowania?
Toż to tylko nazwa a ważniejszy jest smak i aromat dania które spożyjemy a i smaku i zapachu tutaj nie braknie.
Zachęcam, spróbujcie.
Podałam pomidora z włoskim chlebkiem Pinsa i to był znakomity pomysł.
Steki z pomidora - przepis
- 2 chlebki Pinsa
- 2 duże mięsiste pomidory: bawole serca, gargamele
- oliwa z oliwek
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki pasty Ssanjang - pasta z soi lub innej ostrej
- natka pietruszki do posypania
- Pomidory wraz ze skórką po umyciu i osuszeniu pokroiłam na plastry ok 1,5 cm.
- Na patelnię wlałam oliwę i smażyłam pomidora z obu stron aż się zarumienił.
- Zdjęłam z patelni a na patelnię włożyłam pastę koreańską, dodałam pokrojony w plasterki czosnek i smażyłam 30 sekund, na patelni powstał sos.
- Chlebki podpiekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 5 minut.
- Każdy podpieczony chlebek posmarowałam sosem, nałożyłam plastry pomidora i posypałam natką pietruszki.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.