Pieczone ziemniaczki, przepyszne, z chrupiącą skórką i mięciutkim wnętrzem.
Idealne jako przystawka, jako dodatek do mięs albo zajadajcie same, tylko z ulubionym sosem są tego warte.
Robi się je prosto i szybko, warto pokusić się tak je przyrządzić aby potem oczy i brzuch się cieszyły.
Macie ochotę na ziemniaczki? to zapraszam.
Pieczone ziemniaczki - przepis
- 1000 g młodych ziemniaczków
- oliwa z oliwek
- papryka słodka w proszku
- Młode ziemniaki wyszorowałam i gotowałam w mundurkach, w osolonej wodzie przez 10 minut.
- Portem odcedziłam i dnem szklanki/kubka zmiażdżyłam każdego ziemniaczka.
- Na blaszce do zapiekania ułożyłam papier do pieczenia i ułożyłam na nim ziemniaki.
- Skropiłam je obficie oliwą, posypałam papryką i zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dół przez 15 minut i z opcją grilla przez 5 minut.
- Podałam z sosem jogurtowym ze srirachą.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.