Pianka, pyszna, leciutka, idealna do kawy czy herbaty albo czystka.
Jest delikatna i prosta w wykonaniu, szybko zastyga a potem wystarczy się tylko delektować.
Spróbujecie? warto, zapewniam.
Pianka czekoladowo - porzeczkowa - przepis
- 300 ml wody
- 1 galaretka krystaliczna na 500 ml wody
- 1 galaretka czarna porzeczka na 500 ml wody
- 400 ml śmietanki 30 %
- 200 g czekolady mlecznej
Dodatkowo:
- W 300 ml wody rozpuściłam galaretkę krystaliczną i czarna porzeczka, wystudziłam.
- 200 g czekolady rozpuściłam w kąpieli wodnej, wystudziłam.
- Śmietankę ubiłam na sztywną pianę i wymieszałam z wystudzoną galaretką oraz rozpuszczoną czekoladą.
- Masę wylałam do foremki wyłożonej folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na 3 godziny.
- 100 g czekolady rozpuściłam w kąpieli wodnej i wystudziłam.
- Polałam wyjętą z lodówki piankę.
Przepis własny
2 komentarze
Och, uwielbiam pianki. Czekoladowo-porzeczkowa brzmi i wygląda naprawdę smakowicie.
OdpowiedzUsuńI taka tez jest Herbasol, polecam spróbować
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.