Powiem tak: ładny ten deser wyszedł.
Pomysł znakomity a potem zajadacie super deser.
Wybierajcie arbuzy małe takie do 800 - 1000 g bo inaczej 1 galaretka będzie za mało.
Idealnie napoi organizm w ciepłe dni taki plaster arbuza z galaretką.
Zróbcie sobie taki deser.
Arbuz z niespodzianką - przepis
- 1 galaretka truskawkowa na 500 ml wody
- 200 ml wrzątku
- 1 mały arbuz ok. 800
- Z arbuza ścięłam wierzch "czapkę".
- Ze środka wydrążyłam miąższ który potem zmiksowałam.
- Galaretkę rozpuściłam w 200 ml wrzątku i wystudziłam.
- Połączyłam wystudzoną galaretkę ze zmiksowanym miąższem.
- Do otworu po miąższu wlałam trochę galaretki i wstawiłam do stężenia do lodówki.
- Wlałam potem resztę galaretki do środka arbuza i wstawiłam do lodówki na 6 - 12 godzin.
- Potem tylko kroić i zajadać.
Przepis własny
2 komentarze
Bardzo fajny pomysł :D
OdpowiedzUsuńPrawda? warto spróbować
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.