Śniadanie? obiad? kolacja? to danie smakuje o każdej porze dnia i zaspokoi głód każdego.
Tofu i szparagi to połączenie rewelacyjne, jedno z lepszych.
Kupujcie zatem tofu i szparagi i gotujemy.
Szparagi z tofu i jajem - przepis
- 180 g tofu w marynacie chili
- 2 łyżki oliwy
- 400 g zielonych szparagów
- 2 łyżki masła
- sól morska
- 2 gałązki pomidorów cherry
- 1 łyżka masła
- 4 jaja
- No to zaczynamy.
- Szparagom odłamałam końcówki w miejscu w których się same odłamują.
- Podsmażyłam je na maśle tak aby były al'dente.
- Tofu osączyłam z zalewy, pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oliwie aż stały się brązowe ze wszystkich stron.
- Na maśle podsmażyłam także całe gałązki pomidorków.
- Na tej samej patelni podsmażyłam jaja na sadzone.
- Podałam razem na jednym talerzu.
Pomysł własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.