Przygotujcie ricottę i owoc mango, taki dojrzały aby przy obieraniu sok po palcach leciał 😋
Jeśli już wszystko gotowe to robimy deser.
Będzie bardzo smakowity i buzia się uśmiechnie każdemu kto go spróbuje.
Serniczki z mango w pucharkach - przepis
- 1 dojrzały owoc mango
- 250 g ricotty
- 1 łyżka żelatyny
- kilka łyżek wody
- 1 łyżka ksylitolu
- szczypta ziarenek wanilii
- borówki na wierzch
- Żelatynę namoczyłam w 3 - 4 łyżkach wody a potem podgrzałam aby żelatynę rozpuścić.
- Nie gotujcie żelatyny bo straci właściwości żelujące.
- Mango obrałam i zmiksowałam.
- Ricottę wymieszałam z wanilią i ksylitolem, dodałam 3 łyżki musu z mango, ponownie wymieszałam.
- Dodałam żelatynę i ponownie wymieszałam.
- Przełożyłam ser do pucharków, na wierzchu wylałam resztę musu z mango, wrzuciłam borówki.
- Wstawiłam do lodówki na 30 minut.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.