Szybka, pyszna, pachnąca, idealna sałatka na śniadanie albo obiad z grzankami.
Takie sposoby żywienia latem to idealne źródło pokarmowe.
Nie mamy czasu na długie stanie przy blacie kuchennym a tu szybko i zdrowo wyczarujemy coś pysznego.
Gotujemy jaja?
Sałatka z pora i jaj - przepis
Sałatka z pora i jaj składniki:- 5 jaj ugotowanych na twardo
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 spory por - biała część
- 1 mała puszka zielonego groszku konserwowego
- 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 - 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka tartego chrzanu
- Ugotowane jaja obrałam i pokroiłam w kosteczkę.
- Włożyłam do miski, dodałam osączony groszek i kukurydzę.
- Pora pokroiłam w ćwierćplasterki, posoliłam, odstawiłam na 5 minut.
- Po tym czasie dodałam do sałatki, posoliłam, oprószyłam pieprzem, dodałam majonez i chrzan.
- Na koniec dodałam posiekany szczypiorek, wymieszałam dokładnie.
- Przed podaniem wystarczy schłodzić 30 minut.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.