Lubicie jak Wam chrupie w sałatce, my lubimy a tutaj to chrupie "jak ta lala".
I pistacje i orzechy włoskie a do tego słodkie jabłko i kremowe jajo.
Sałatka marzenie i syci i odżywia i cieszy brzuchy.
Idealna do szkoły, pracy, na piknik czy w domu w lecie, zamiast obiadu.
Sałatka z jajek i orzechów - przepis
- 5 ugotowanych jaj
- 3 cebule dymki bez szczypioru
- 2 winne jabłka
- 100 g pistacji bez skorupek
- garść orzechów włoskich
- 1/2 szklanki majonezu
- 4 łyżki śmietany gęstej kwaśnej 18 %
- sól morska
- pieprz czarny
- Jaja obrałam i posiekałam.
- Cebulki pokroiłam w piórka, jabłka pokroiłam w kostkę razem ze skórką.
- Śmietanę wymieszałam z majonezem.
- Wszystkie składniki wymieszałam ze sobą i dodałam jeszcze podprażone i posiekane pistacje i orzechy włoskie.
- Jeszcze raz wymieszałam i jeśli trzeba to dodajcie soli.
Przepis z archiwum
4 komentarze
Jestem sałatkożercą i taką też chętnie jadam ale bez śmietany.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
Tez pysznie, pozdrawiam Łucjo
UsuńJeszcze takiej sałatki nie jadłam. A zapowiada się pysznie... I chrupko! Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńJest niesamowita w smaku, polecam
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.