Po zjedzeniu kawałeczka przepadniecie, bo orzeźwiająca pianka arbuzowa naprawdę jest pyszna i delikatna.
Kawałek takiej pianki w letnie popołudnie to znakomity pomysł na deser.
Robi się szybko, chwilę czekamy aż zastygnie i zajadamy ze smakiem jeden czy dwa kawałki.
Pianka arbuzowa z truskawkami - przepis
- 1 galaretka arbuzowa - 47 g
- 375 ml wody
- 330 g skyru naturalnego
- 100 g truskawek
- 2 - 3 łyżki prażonych płatków migdałowych
- Galaretkę rozpuściłam we wrzącej wodzie, wystudziłam.
- Skyr przelałam do miski i wymieszałam z tężejącą galaretką.
- Truskawki obrałam i pokroiłam w kostkę, kilka na połówki.
- Foremkę wyłożyłam folią spożywczą i wlałam masę do foremki.
- Powrzucałam truskawki pokrojone w kostkę a na wierzchu ułożyłam połówki truskawek, posypałam płatkami migdałowymi, wcześniej uprażyłam je na suchej patelni i wystudziłam.
- Wstawiłam piankę do lodówki na 2 godziny.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.