piątek, 28 lipca 2023

Omlet ze szpinakiem, tuńczykiem i awokado

Pyszny i szybki omlet na śniadanie czy na lekki obiad, idealny.
Macie ochotę bo my mieliśmy dużą na takie małe cudo i stąd na naszych talerzach.
Kto lubi szpinak będzie zachwycony, zachęcam.
Omlet ze szpinakiem, tuńczykiem i awokado - przepis

Omlet ze szpinakiem, tuńczykiem i awokado składniki:
  • 1 łyżka oleju
  • garść pokrojonego szpinaku
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 3 duże jaja
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 1/2 awokado
  • 50 g tuńczyka w sosie własnym

Omlet ze szpinakiem, tuńczykiem i awokado przygotowanie:
  • Umyłam i wysuszyłam szpinak, posiekałam.
  • Na oleju podsmażyłam szpinak, chwilę 2 minuty.
  • Potem dodałam czosnek granulowany i poprzekrawane na połówki pomidorki, smażyłam 3 minuty.
  • Jaja rozbełtałam z solą i pieprzem, wylałam na patelnię, smażyłam 2 minuty.
  • Złożyłam omlet na połowę i na talerzu ułożyłam tuńczyka i pokrojone w plastry awokado.
Smacznego
Pomysł własny

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger