Pyszny i szybki omlet na śniadanie czy na lekki obiad, idealny.
Macie ochotę bo my mieliśmy dużą na takie małe cudo i stąd na naszych talerzach.
Kto lubi szpinak będzie zachwycony, zachęcam.
Omlet ze szpinakiem, tuńczykiem i awokado - przepis
- 1 łyżka oleju
- garść pokrojonego szpinaku
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 3 duże jaja
- sól morska
- pieprz czarny
- 1/2 awokado
- 50 g tuńczyka w sosie własnym
- Umyłam i wysuszyłam szpinak, posiekałam.
- Na oleju podsmażyłam szpinak, chwilę 2 minuty.
- Potem dodałam czosnek granulowany i poprzekrawane na połówki pomidorki, smażyłam 3 minuty.
- Jaja rozbełtałam z solą i pieprzem, wylałam na patelnię, smażyłam 2 minuty.
- Złożyłam omlet na połowę i na talerzu ułożyłam tuńczyka i pokrojone w plastry awokado.
Pomysł własny
2 komentarze
Oho ho, Dorotko, jakie tu wypasy! To jest pyszna pyszność :-)
OdpowiedzUsuńPrawda że wygląda pysznie? pozdrawiam
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.