Jak lato to szybki obiad najlepszy, taki aby pracy było mało a brzuch się cieszył.
Rukola do blendera, do tego pekany, czosnek i ser, makaron do garnka i za chwilę obiad na talerzu.
Będzie smakowicie i aromatycznie.
Spróbujcie koniecznie.
Makaron mleczny z pesto z rukoli - przepis
- 250 g makaronu mlecznego greckiego
Pesto:
- 80 g rukoli
- 3 łyżki pekanów
- 3 ząbki czosnku
- sól morska
- 5 - 6 łyżek oliwy extra vergine
- 50 - 80 g sera długodojrzewającego
- Makaron ugotowałam al'dente.
- Zblendowałam pekany z czosnkiem.
- Dodałam rukolę, sól, dolałam 2 łyżki oliwy i znowu zblendowałam.
- Na koniec dodałam starty ser i resztę oliwy, zblendowałam.
- W garnku wymieszałam odcedzony makaron z pesto z rukoli, przełożyłam na talerz, posypałam startym serem.
- Było szybko?
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.