Przepyszny łosoś na talerzu bez zbędnych składników, smakuje wybornie.
Wiem że łosoś nie należy teraz do ryb najtańszych ale raz na jakiś czas albo na spotkanie z przyjaciółmi można takiego przygotować.
Nie psujmy zatem drogiej ryby zbędnymi dodatkami.
Może pieczone ziemniaki do niego?
Łosoś pieczony w całości przepis.
Łosoś pieczony w całości składniki:- 1 płat ok. 600 g łososia ze skórą
- sól morska
- pieprz czarny
- cząstki cytryny
- wiórki masła - ok. 100 g
- Usunęłam ości z filetu bo czasami jeszcze jakieś zostaną.
- Cała tajemnica tego dania polega na prostocie.
- Ułożyłam łososia skórą do dołu w naczyniu do zapiekania.
- Posoliłam i posypałam pieprzem.
- Na wierzchu ułożyłam plastry cytryny oraz wiórki masła.
- Wstawiłam rybę do zimnego piekarnika i nastawiłam temperaturę na 190 C z opcją grzania góra/dół.
- Jak piekarnik się nagrzał to piekłam jeszcze przez 20 minut.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.