Zaraz świeży bób na straganach będzie a tymczasem wykorzystajcie ten mrożony.
Makaron ze szparagami i bobem to jest to co "tygryski lubią najbardziej".
My uwielbiamy bardzo takie połączenie a kto jeszcze?
Połączenie smaków idealne.
Nodles ze szparagami, bobem i papryką - przepis
- 500 g zielonych szparagów
- 1 czerwona papryka ramiro
- 200 g ugotowanego i obranego bobu
- 125 g makaronu Mie noodles
- 2 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1 szalotka
- 3 plastry cytryny w syropie z imbirem
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu Ponzo Lemon
- płatki chili do posypania
- Makaron zalałam wrzącą, osolona wodą i pozostawiłam na 5 minut, odcedziłam.
- Posiekałam szalotkę, czosnek pokroiłam w plasterki, cytryny wraz ze skórką w kosteczkę.
- Szparagom odłamałam końcówki a resztę pokroiłam na kawałki.
- Paprykę pokroiłam w paski.
- Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam cebulę i czosnek, potem dodałam szparagi.
- Smażyłam 3 minuty, dodałam paprykę, smażyłam 2 minuty.
- Wrzuciłam na patelnię bób, wlałam sos sojowy, cytryny, sos Ponzu, smażyłam 2 minuty.
- Połączyłam z makaronem, wymieszałam.
- Na talerzu posypałam płatkami chili.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.