Najlepsze obiad ever.
Tak, tak polecam taki szybki i smaczny obiad na letnie dni.
Papryczki padrón smaży się szybko tylko z oliwą i czosnkiem, posypane solą.
Pomidory smakują wybornie a tak w ogóle to w kolorach włoskich wyszło.
Myślę że obiad zasmakuje każdemu.
Młode ziemniaki z pomidorami i padrónami - przepis
- 500 g młodych ziemniaków
- 75 ml śmietanki 30 %
- sól morska
- biały pieprz
- 200 g papryczek padrón
- oliwa
- ziarenka kwiatu solnego
- 500 g pomidorów malinowych
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól morska
- pieprz czarny
- szczypta cukru
- 2 - 3 łyżki oliwy
- Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam w osolonej wodzie.
- Odcedziłam, wlałam śmietankę i utłukłam na pure.
- Doprawiłam solą i pieprzem białym do smaku.
- Na patelni rozgrzałam oliwę i smażyłam całe, umyte wcześniej papryczki.
- Posypałam kwiatem soli.
- Cebulę posiekałam drobno, dodałam posiekany czosnek i smażyłam na oliwie.
- Potem dodałam pokrojone w kostkę pomidory i smażyłam aż pomidory się rozpadły a sos zgęstniał.
- Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i cukrem.
- Podałam na jednym talerzu.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.