Niewiele potrzeba składników i pracy aby wyczarować piękne śniadanie, lekki obiad.
Te moje zawijańce można zajadać na śniadanie lub jak ktoś woli na lekki obiad, tak czy tak będzie ok.
Przygotujcie duże - 30 cm tortille a także dojrzałe awokado i ugotujcie jaja, będzie znakomicie.
Zabieramy się do pracy, zapraszam.
Zawijańce z awokado i jaja - przepis
- 4 duże tortille - 30 cm średnicy
- 6 jaj na twardo
- 2 dojrzałe awokado
- 1/2 papryczki chili
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- sól morska
- pieprz czarny
- dymka ze szczypiorem
- 2 łyżki majonezu
- Tortille pokroiłam na ćwiartki jak na zdjęciu poniżej.
- Awokado obrałam, wyjęłam pestkę, rozgniotłam widelcem, skropiłam octem jabłkowym.
- Jaja obrałam i pokroiłam w drobną kostkę, dodałam do awokado.
- Dodałam także posiekane chili i posiekaną dymkę wraz ze szczypiorem i majonez.
- Doprawiłam solą i pieprzem do smaku.
- Farsz nakładałam na podstawę trójkąta tortilli, jak na zdjęciu.
- Potem boki trójkąta złożyłam do środka jak na zdjęciu poniżej.
- I na koniec zwinęłam w rulon zaczynając od podstawy do czubka.
- Każdy zawijaniec podpiekłam na suchej patelni.
- Gotowe!
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.