Może i ona nie ma najpiękniejszego koloru ale za to jest przepyszna.
Idealna do chleba, jako dip do słupków warzyw, samą zajadałam ze smakiem.
Jeśli zrobicie sobie małe grzanki z bagietek to małe mini kanapeczki wskoczą na Wasz talerz.
Wtedy będą idealne na rauty, spotkania z przyjaciółmi.
Polecam gorąco i zapraszam do stołu.
- 1 mała cebulka
- 2 dojrzałe awokado
- 2 ząbki czosnku
- 1 wędzona makrela
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka musztardy ostrej np. rosyjskiej
- sok z limonki do smaku
- koperek
- Obrałam rybę od ości, rozdrobniłam i włożyłam do misy malaksera.
- Dodałam posiekaną cebulkę, czosnek, obrane awokado i skropiłam sokiem z limonki.
- Pulsacyjnie miksowałam aby nie była całkiem gładka.
- Dodałam na koniec musztardę, ostrą paprykę i dokładnie wymieszałam.
- Posypałam posiekanym koperkiem.
- Podałam z bagietką.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.