Wielbiciele szpinaku co Wy na to? zachęcimy tych niejadków szpinakowych do zjedzenia choć jednego krokiecika? potem przepadną, no nie?
Krokiety są pyszne, kremowe, aromatyczne wnętrze i delikatne, elastyczne naleśniki.
Jak taki przepyszny farsz zawiniemy w naleśniki to będzie jeszcze pyszniej.
Popróbujecie ze mną? myślę że mogą zasmakować każdemu.
Krokiety ze szpinakiem - przepis.
Ciasto:
- 1 szklanka mąki pszennej T 650
- 2 jaja
- szczypta soli
- 1 i 1/2 szklanki mleka
Farsz:
- 200 g szpinaku świeżego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 3 łyżki oleju
- sól morska
- pieprz czarny
- szczypta gałki muszkatołowej
Dodatkowo:
- 1 jajo
- bułka do panierowania
- olej do obsmażania
- Najpierw usmażyłam naleśniki.
- Zmiksowałam składniki ciasta i odstawiłam na 30 minut aby odpoczęło.
- Potem usmażyłam 8 naleśników.
- Jak ciasto odpoczywało zrobiłam farsz.
- Umyłam i osuszyłam szpinak, posiekałam.
- W kosteczkę pokroiłam cebulę i czosnek a także paprykę i po kolei smażyłam na oleju.
- Najpierw cebula i czosnek, potem papryka i na końcu szpinak.
- Farszem posmarowałam naleśniki i zwinęłam w krokiety.
- Każdy naleśnik obtoczyłam w rozbełtanym jaju i bułce tartej.
- Podsmażyłam na oleju ze wszystkich stron.
- Podałam z czerwonym barszczem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.