środa, 12 kwietnia 2023

Pasta z soi

FIT
Soja to bogate źródło pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych.
Posiada sporo witaminy C, B6, A, E, K oraz kwasu foliowego.
Dzisiejsza pasta to skarbnica witamin a do tego pyszna, odżywcza i zdrowa.
Na śniadanie do chleba czy jako dip do warzyw, czy sama będzie znakomita.
Polecam gorąco i zapraszam do stołu.
Pasta z soi.

Składniki:
  • 400 g ugotowanej soi
  • 90 g sera żółtego ostrego np. cheddar
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 3 jaja na twardo
  • sól morska
  • pieprz czarny

Przygotowanie pasty:
  • Ja sama gotowałam soję i zrobiłam tak.
  • Dzień wcześniej namoczyłam soję w zimnej wodzie z łyżeczką sody.
  • Następnego dnia odlałam wodę, opłukałam soję, zalałam nową wodą i gotowałam do miękkości ok. 60 minut, odcedziłam.
  • Można użyć soi z puszki.
  • Jaja ugotowałam na twardo, odcedziłam, ostudziłam, obrałam.
  • Do misy malaksera włożyłam soję, jaja oraz starty żółty ser i zmiksowałam całość na gładką pastę.
  • Potem dodałam majonez i musztardę i doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
  • Podałam z grzankami.
Smacznego.
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Wiosenny las

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.