Posiada sporo witaminy C, B6, A, E, K oraz kwasu foliowego.
Dzisiejsza pasta to skarbnica witamin a do tego pyszna, odżywcza i zdrowa.
Na śniadanie do chleba czy jako dip do warzyw, czy sama będzie znakomita.
Polecam gorąco i zapraszam do stołu.
Pasta z soi.
- 400 g ugotowanej soi
- 90 g sera żółtego ostrego np. cheddar
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 3 jaja na twardo
- sól morska
- pieprz czarny
- Ja sama gotowałam soję i zrobiłam tak.
- Dzień wcześniej namoczyłam soję w zimnej wodzie z łyżeczką sody.
- Następnego dnia odlałam wodę, opłukałam soję, zalałam nową wodą i gotowałam do miękkości ok. 60 minut, odcedziłam.
- Można użyć soi z puszki.
- Jaja ugotowałam na twardo, odcedziłam, ostudziłam, obrałam.
- Do misy malaksera włożyłam soję, jaja oraz starty żółty ser i zmiksowałam całość na gładką pastę.
- Potem dodałam majonez i musztardę i doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Podałam z grzankami.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.