Taka pasta to samo zdrowie ale i smak, aromat.
Można zajadać wprost ze słoika albo posmarować chleb czy bułeczkę, dzięki temu śniadanie mistrzów zaspokoi głód.
Można użyć papryki własnoręcznie pieczonej lub takiej ze słoika.
Aby upiec paprykę układamy ją na blaszce i pieczemy aż skórka się zwęgli a potem trzeba ją obrać.
Polecam gorąco i zapraszam do stołu.
Pasta do chleba z papryki.
Składniki:- 1 szklanka ugotowanej fasoli
- 1/2 pieczonej czerwonej papryki
- 1 duży ząbek czosnku
- 1/4 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
- 2 łyżki oliwy extra virgin
- sól morska
- pieprz czarny
- Upieczoną paprykę, czosnek, osączoną fasolę, oliwę oraz przyprawy włożyłam do misy malaksera i zmiksowałam na jednolitą pastę.
- Doprawiłam do smaku, przełożyłam do słoika.
- Podałam z chlebem razowym.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.