piątek, 17 marca 2023

Serniczki czekoladowe z jabłkami i jeżynami

Żeby zrobić szybki deser w pucharku nie trzeba ani dużo czasu ani dużo pracy.
Wystarczy połączyć twaróg, gorzką czekoladę i rozgotować jabłka.
Deser szybko trafi do pucharków a oczy i brzuchy będą zadowolone.
Serniczki czekoladowe.

Składniki: 4 pucharki
  • 430 g tłustego twarogu
  • 150 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 łyżki syropu z daktyli
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1/2 szklanki jeżyn
  • 2 jabłka
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 herbatniki owsiane
Przygotowanie serniczków:
  • Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej.
  • Jabłka pokroiłam w kosteczkę i rozgotowałam pod przykryciem.
  • Jak przestygły dodałam miód i cynamon.
  • Twaróg zmiksowałam z serkiem i syropem z daktyli.
  • Na koniec ciągle miksując wlałam rozpuszczoną czekoladę.
  • Na dno pucharków pokruszyłam herbatniki, na nich ułożyłam jabłka a na jabłkach wyłożyłam ser.
  • Na wierzchu rozłożyłam jeżyny.
  • Wstawiłam do lodówki na 30 minut.
Smacznego.
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Bukiet: dalie i słoneczniki

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger