Żeby zrobić szybki deser w pucharku nie trzeba ani dużo czasu ani dużo pracy.
Wystarczy połączyć twaróg, gorzką czekoladę i rozgotować jabłka.
Deser szybko trafi do pucharków a oczy i brzuchy będą zadowolone.
Serniczki czekoladowe.
- 430 g tłustego twarogu
- 150 g serka homogenizowanego waniliowego
- 2 łyżki syropu z daktyli
- 100 g gorzkiej czekolady
- 1/2 szklanki jeżyn
- 2 jabłka
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka miodu
- 4 herbatniki owsiane
- Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej.
- Jabłka pokroiłam w kosteczkę i rozgotowałam pod przykryciem.
- Jak przestygły dodałam miód i cynamon.
- Twaróg zmiksowałam z serkiem i syropem z daktyli.
- Na koniec ciągle miksując wlałam rozpuszczoną czekoladę.
- Na dno pucharków pokruszyłam herbatniki, na nich ułożyłam jabłka a na jabłkach wyłożyłam ser.
- Na wierzchu rozłożyłam jeżyny.
- Wstawiłam do lodówki na 30 minut.
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.