Przepis pochodzi w IG z @keto.magia od Asi.
Bardzo mi się spodobał pomysł choć na diecie keto nie jestem.
Sernik jest kremowy, pachnący i wart wypróbowania.
Polecam, spróbujcie.
Keto sernik z malinami.
Składniki: tortownica 26 cm
Spód:
- 100 g mielonych orzechów laskowych
- 60 g mielonych migdałów
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 80 g masła
Masa serowa:
- 750 g sera z wiaderka
- 125 g mascarpone
- 5 jajek L
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru - 40 g
- 300 ml mleka kokosowego
- 4 pełne łyżki erytrytolu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Dodatkowo:
- 100 g malin
- 100 ml mleczka kokosowego
- 100 g białek czekolady bez cukru
- Rozpuściłam masło i wsypałam do niego migdały i orzechy i mąkę kokosową, wymieszałam.
- Masą wylepiłam spód tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piekłam spód w piekarniku nagrzanym do 170 C z opcją grzania góra/dół przez 8 - 10 minut.
Przygotowanie masy serowej:
- Wszystkie składniki: sery, mleczko, jaja, ekstrakt i budyń wsypałam do misy i zmiksowałam tylko do połączenia składników.
- Wylałam masę na spód.
Przygotowanie sernika:
- Piekłam sernik 15 minut w 200 C z opcją grzania góra/dół a potem obniżyłam temperaturę do 120 C i piekłam jeszcze 60 - 70 minut.
- Środek sernika ma być ścięty.
- Sernik studziłam 30 minut w uchylonym piekarniku a potem całkowicie go wystudziłam na blacie.
- Mleczko na polewę porządnie zagrzałam i wrzuciłam połamaną na kawałki czekoladę, mieszałam aż się rozpuściła i wylałam na sernik.
- Na wierzchu ułożyłam maliny.
- Posypałam zmielonym erytrytolem.
Przepis od @keto.magia
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.