Jak szybko zrobić ciasteczka do kawy? śpieszę z pomocą.
Trzeba mieć tylko ciasto francuskie i kilka jabłek, potem szybko do piekarnika i deser gotowy.
No może nie aż tak bardzo szybko ale rożki robi się błyskawicznie więc warto aby potem delektować się pysznym deserem.
Polecam gorąco i zapraszam do stołu.
Francuskie rożki z jabłkami.
- 1 op. ciasta francuskiego z masłem - 275 g
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 4 jabłka - miałam szarą renetę
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- żółtko do smarowania
- Jabłka obrałam i pokroiłam na cząstki, rozpróżyłam pod przykryciem.
- Dodałam cukier, cynamon i gotowałam aż stały się gęste, wystudziłam.
- Potem płat ciasta rozciągnęłam na blacie, pokroiłam w kwadraty.
- Na każdym ułożyłam porcje masy jabłkowej i zlepiłam brzegi tworząc rożek.
- Ułożyłam je na blaszce do pieczenia, posmarowałam roztrzepanym żółtkiem.
- Piekłam rożki w piekarniku nagrzanym do 190 C z opcją grzania góra/dół przez 20 minut.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.