Dziś zapraszam na pyszną sałatkę.
Jest w niej wiele pyszności takich jak wędzony łosoś, korniszony z chili i podpieczone płatki migdałowe, to ta chrupiąca część sałatki.
Jak ja lubię wymyślać takie sałatki, są pożywne, pyszne, aromatyczne i dają kopa na początek dnia.
Zapraszam na przepyszną sałatkę.
Sałatka z roszponką i łososiem.
- 100 g wędzonego łososia
- 100 g roszponki
- 1 pomidor
- 100 g korniszonów z chili
- 1 mała czerwona cebula
- 50 g podpieczonych płatków migdałowych
- 1 czerwona papryka ramiro
Dressing:
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu z czerwonych winogron
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka musztardy
- Pomidory pokroiłam w cząstki, paprykę w paseczki, cebulę w półplastry.
- Podpiekłam na suchej patelni płatki migdałowe.
- Korniszonki przekroiłam wzdłuż na połówki.
- Obrałam awokado i pokroiłam w paski.
- W misce wymieszałam wszystkie składniki sałatki oprócz łososia i awokado.
- Wymieszałam ze sobą przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, miód, musztardę, ocet i oliwę, polałam sałatkę, wymieszałam.
- Nałożyłam sałatkę na talerz a na wierzchu położyłam porwane kawałki łososia i pokrojonego w plastry awokado.
- Lekko przemieszałam widelcem.
- Gotowe.
Przepis własny
2 komentarze
Przyznam, że nie jadłam takiej
OdpowiedzUsuńKasiu czas nadrobić, jest pyszna.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.