Jak nie masz co zjeść na śniadanie to szybko przyrządzisz takie oto podpłomyki.
Robi się je bardzo szybko i smakują wybornie.
Dobór składników właściwie dowolny ale mój dzisiejszy zestaw smakuje jak żaden inny.
Polecam gorąco i zapraszam do stołu.
Podpłomyki z serem.
Składniki: 4 sztukiPodpłomyki:
- 200 g mąki samorosnącej
- 8 łyżek jogurtu greckiego
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
Dodatki:
- 8 plastrów sera cheddar
- 200 g sera Limburger
- natka pietruszki
- 2 - 3 rzodkiewki
- marynowana jalepeno - 2 łyżki w plasterkach
- 2 - 3 łyżki sosu Asia ananas
- Ze składników na ciasto zagniotłam szybko elastyczne ciasto.
- Podzieliłam je na 4 części i z każdej rozwałkowałam podłużny placuszek.
- Podpiekałam je na suchej patelni na średnim ogniu a jak się zrumieniły i przewróciłam je na drugą stronę na każdym ułożyłam 2 plastry sera.
- Jak ser się stopił, zdjęłam z patelni, nałożyłam plasterki rzodkiewek i jalapeno a także plasterki Limburgera, posypałam natką pietruszki, skropiłam sosem i zajadamy póki ciepłe.
Przepis własny
2 komentarze
Tak dawno nie robiłam podpłomyków... Muszę koniecznie to nadrobić. W takim wydaniu wyglądają wyśmienicie.
OdpowiedzUsuńCzas nadrobić ten nietakt, pozdrawiam i życzę smacznego.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.