Takie naleśniki można zajadać ze smakiem jako deser albo jako śniadanie, tak jak było to u nas.
Zaskoczą swoją delikatnością i aromatem.
Są naprawdę pyszne, spróbujcie.
Naleśniki kokosowe.
- 500 ml napoju kokosowego
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1 szklanka mąki pszennej T 650
- 2 jaja
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju
- marmolada z pigwy do podania
- Do kielicha blendera wlałam napój kokosowy, dodałam jaja, sól i olej, zmiksowałam.
- Dodałam teraz mąki i ponownie zmiksowałam.
- Ciasto jest trochę gęściejsze od naleśnikowego.
- Na patelnię, ja bez tłuszczu - wy możecie odrobine wlać jeśli będzie potrzeba, wlałam 3 - 3 łyżki masy i pozwoliłam jej się rozlać.
- Naleśniki mają ok. 15 cm średnicy.
- Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z plastrami marmolady z pigwy.
2 komentarze
Smakowite naleśniki, idealne na weekendowe leniwe śniadanie. Żałuję tylko, że nie mam takiej marmolady.
OdpowiedzUsuńZjedz z inną, nie ma problemu. Same naleśniki są petardą.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.