Dziś proponuję pożywną zupę z kimchi i fasoli.
Zupa jest bardzo aromatyczna, rozgrzewająca, odżywcza i smakuje obłędnie.
Lubicie takie sycące zupy?
Polecam gorąco i zapraszam do stołu.
Zupa z kimchi i fasoli.
- 1 średnia cukinia
- 200 g kimchi z kapusty pekińskiej
- 1 średni por
- 1 żółta papryka
- 230 g ugotowanej czerwonej fasoli Kidney
- 230 g ugotowanej białej fasolki
- 1 łyżka pasty miso
- 1 batat ok. 200 g
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 i 1/2 szklanki bulionu miso
- 2 pomidory
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- sól morska
- pieprz czarny
- natka pietruszki
- Kimchi drobno pokroiłam.
- Pomidora pokroiłam w kostkę, paprykę w paski, pora w plastry a cukinię w kostkę.
- Batata obrałam i również pokroiłam w kostkę.
- W dużym garnku rozpuściłam masło i smażyłam po kolei po 2 minuty.
- Najpierw por, potem papryka, batat, cukinia, kimchi, pomidor, dodałam pastę miso, bulion miso, sól, cukier i gotowałam na małym ogniu przez ok. 15 minut aby warzywa zmiękły.
- Teraz dodałam obie fasolki i gotowałam 5 minut.
- Jeśli trzeba doprawiłam solą i pieprzem.
- Na talerzu posypałam natką pietruszki.
Przepis własny
2 komentarze
Bardzo dawno temu jadłam na jednej z wycieczek podobną. Była super! Chętnie odtworzę!
OdpowiedzUsuńO, jak super Natalio. A gdzie jadłaś taką zupę?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.