Do zrobienia tego deseru potrzebujecie twarożku wiejskiego ale nie cottage oraz nasion szałwii hiszpańskiej chia i dojrzałego mango.
Będzie pyszny deser, zapewniam, posmakuje każdemu.
Twarożek z mango i chia.
- 1 dojrzałe mango
- 400 g twarożku wiejskiego
- 3 łyżki nasion chia
- ok. 1 szklanki borówek amerykańskich
- 1 brzoskwinia
- garść orzechów pekan
- Mango obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę, zmiksowałam.
- Twarożek wyjęłam do miski i wymieszałam ze zmiksowanym mango a także z nasionami chia.
- Na dno pucharków wsypałam połowę borówek, na nie połowę twarożku, posiekane orzechy, reszta twarożku, cząstki brzoskwini i reszta borówek.
- Wstawiłam do lodówki na min. 2 godziny.
Przepis własny
2 komentarze
Rewelacyjny deser. Lubię pozwalać sobie na takie małe co nie co
OdpowiedzUsuńPrawda że to proste?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.