Jak zrobić pyszna pastę do chleba? czy do warzyw jako dip?
Już spieszę z pomocą, wystarczy wziąć awokado, twarożek wiejski i dojrzałe mango i potem to już z górki.
Można zajadać samą, można używać jako dodatek do pieczywa, można pokroić warzywa w słupki i zajadać.
Pasta śniadaniowa.
- 200 g twarożku wiejskiego ze szczypiorkiem
- 3 łyżki musu z mango
- sól morska
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki curry czerwone w proszku
- 1 dojrzałe awokado
- Do misy malaksera włożyłam wypestkowane i obrane awokado, dodałam mus z mango a także twarożek.
- Dodałam sól, kurkumę i curry, zmiksowałam na pastę
- Można przechowywać w lodówce do 2 dni.
Przepis własny
4 komentarze
Pieczywo z takim twarożkiem musi być pyszne
OdpowiedzUsuńTo prawda, polecam spróbować.
UsuńUwielbiam awokado i twarożek, więc ta pasta brzmi jak coś, co muszę spróbować. :)
OdpowiedzUsuńJa też tak myślę, spróbuj.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.