Pożywny, pachnący omlecik na obiad, kolację czy jak kto woli to i na śniadanie da radę.
Będziecie mega zadowoleni, polecam gorąco.
Omlet z dwóch fasolek.
- 5 jaj
- sól różowa himalajska
- pieprz czarny świeżo mielony
- 6 plastrów boczku
- 100 g cienkiej chudej kiełbasy
- garść ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
- 1 puszka - 400 g czerwonej fasoli
- 2 łyżki oleju
- 1/2 szklanki startego sera kaszkawał
- do posypania czerwone chili jalapeno
- Kiełbasę i boczek pokroiłam w plastry.
- Ułożyłam na talerzu, wlałam olej i wysmażyłam.
- Na kiełbasie ułożyłam odcedzoną fasolę.
- Jaja roztrzepałam, posoliłam i dodałam pieprzu.
- Wylałam na fasolę, przykryłam pokrywką i na małym ogniu smażyłam 3 minuty.
- Potem ułożyłam na wierzchu fasolkę szparagową i posypałam serem.
- Nakryłam patelnię pokrywką i smażyłam na wolnym ogniu jeszcze aż omlet się ściął a ser rozpuścił.
- Na talerzu posypałam chili jalapeno.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.