Pyszne kotlety z kalafiora z dodatkiem wiórków kokosowych to strzał w dziesiątkę.
Jak ktoś uwielbia kokos to będzie zachwycony.
Polecam jako przekąskę, obiad, czy śniadanie, będzie ok.
Kotlety z kalafiora.
- 1 średni kalafior
- 6 łyżek bułki tartej + do obtaczania
- 2 jaja
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- olej do smażenia
- Kalafiora podzieliłam na różyczki i ugotowałam w osolonej wodzie.
- Potem odcedziłam i wrzuciłam do misy malaksera i rozdrobniłam go nieco.
- Można też rozgnieść widelcem.
- Do kalafiora dodałam sól, pieprz, bułkę tartą, jaja, posiekany szczypiorek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i wiórki kokosowe.
- Wyrobiłam jednolitą masę.
- Z masy uformowałam kotlety i obtaczałam je w bułce tartej.
- Smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Przepis z archiwum
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.