sobota, 21 stycznia 2023

Klops z zieloną papryką

Soczysty, pachnący do zjedzenia bez niczego albo na pieczywie to wybór indywidualny.
Klops jest przepyszny i my zajadaliśmy go samego, polecam i Wam.
Klops z papryką.

Składniki:
  • 350 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
  • 1 duża zielona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 50 g sera kaszkawał
  • 90 g kaszubskiego sera z czarnuszką
  • 1/4 kiszonej cytryny
  • mała cukinia
  • 1 łyżeczka papryki koreańskiej gochugaru
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 jajo
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie klopsa:
  • Do miski włożyłam mielone mięso, posiekaną drobno cebulę oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę i drobno pokrojony w kosteczkę ser.
  • Dodałam także pokrojoną w drobniutką kosteczkę cukinię, wbiłam jajo.
  • Na końcu dodałam posiekaną kiszoną cytrynę, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i dokładnie wymieszałam.
  • Miałam małe foremki jednorazowe, spryskałam je oliwą i wyłożyłam farsz, docisnęłam i wyrównałam wierzch.
  • Piekłam klopsa w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dół przez 40 minut.
  • Studziłam w foremkach na blacie a potem wstawiłam do lodówki na 2 godziny.

Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Gerbera

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger