Soczysty, pachnący do zjedzenia bez niczego albo na pieczywie to wybór indywidualny.
Klops jest przepyszny i my zajadaliśmy go samego, polecam i Wam.
Klops z papryką.
- 350 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
- 1 duża zielona papryka
- 1 czerwona cebula
- 50 g sera kaszkawał
- 90 g kaszubskiego sera z czarnuszką
- 1/4 kiszonej cytryny
- mała cukinia
- 1 łyżeczka papryki koreańskiej gochugaru
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 jajo
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- Do miski włożyłam mielone mięso, posiekaną drobno cebulę oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę i drobno pokrojony w kosteczkę ser.
- Dodałam także pokrojoną w drobniutką kosteczkę cukinię, wbiłam jajo.
- Na końcu dodałam posiekaną kiszoną cytrynę, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i dokładnie wymieszałam.
- Miałam małe foremki jednorazowe, spryskałam je oliwą i wyłożyłam farsz, docisnęłam i wyrównałam wierzch.
- Piekłam klopsa w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dół przez 40 minut.
- Studziłam w foremkach na blacie a potem wstawiłam do lodówki na 2 godziny.
Smacznego
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.