środa, 4 stycznia 2023

Chutey z jabłek

Chutey czyt. czatnej jest gęstym sosem używanym w kuchni indyjskiej.
Sporządzany jest z owoców i warzyw z rodzynkami, cebulą, czosnkiem, musztardą, octem.
Serwuje się go do mięs ale także do warzyw, taki dip do wszystkiego.
Dziś zrobiłam chutey z jabłek, idealny do drobiu i tart, placków.
Polecam, jest pyszny.
Chutney z jabłek.

Składniki:
Przygotowanie chutneyu:
  • Jabłka obrałam, pokroiłam w kostkę, wrzuciłam do garnka.
  • Dodałam cukier i posiekaną drobno cytrynę kiszoną.
  • Postawiłam ganek na ogniu i na małym ogniu rozgotowałam jabłka.
  • Potem utłukłam je tłuczkiem do ziemniaków i gotowe.
  • Zajadać na zimno.
Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Palma daktylowa

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger