Taco to danie kuchni meksykańskiej i jest to tortilla kukurydziana a w nią zawinięte warzywa, fasola, kukurydza, zioła.
Zakupiłam pięknej urody placki kukurydziane i od razu zabrałam się za obiad.
Zachęcam do spróbowania
Taco z salsą i krewetkami.
- 200 g krewetek tygrysich obranych
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy
- papryka słodka w proszku
- sól morska
- 150 kukurydzianych taco
- 120 g kukurydzy
- 110 g ugotowanej fasoli białej
- 1 duży pomidor
- 2 dymki ze szczypiorem
- gałązka czerwonej bazylii
- 1 łyżka majonezu
- 1/2 papryczki pepperoni bez pestek
- pieprz świeżo mielony
- Krewetki osuszyłam.
- Rozgrzałam masło i oliwę i podsmażyłam krewetki po kilka minut a każdej strony aby stały się różowiutkie.
- Dodałam pokrojony w plasterki czosnek, smażyłam 30 sekund.
- Posoliłam i oprószyłam słodką papryką.
- Do miski wsypałam kukurydzę, dodałam posiekaną dymkę ze szczypiorem.
- Dodałam pokrojonego w kosteczkę pomidora, fasolę oraz posiekane listki bazylii.
- Na koniec dodałam posiekaną pepperoni, sól i pieprz, majonez, wymieszałam.
- Napełniałam taco salsą i w każdej łódeczce umieściłam 3 krewetki.
Przepis kuchni meksykańskiej własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.