Idealna pasta do chleba, jako dip do innych warzyw lub jako lekki obiad.
Z jajem sadzonym spokojnie może być obiadem.
Pasta jest kremowa i delikatna, polecam.
Pasta do chleba.
- 200 g białej ugotowanej fasoli
- 1 dojrzałe awokado
- sól morska
- pieprz czarny
- sok z cytryny do smaku
- 2 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- jaja na sadzone
- grzanki z bagietki
- listki mięty
- Do kielicha blendera włożyłam osączoną fasolę, obrane awokado, obrany ząbek czosnku, dodałam sól, pieprz, wlałam oliwę i sok z cytryny, zmiksowałam całość na gładką pastę.
- Podałam z grzankami z bagietki i jajem sadzonym.
- Posypałam listkami mięty.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.