Naleśniki z majonezem są pulchne i przepyszne.
Są leciutkie i idealnie nadają się jako deser do kawy czy jako śniadanie na słodko.
Poleca gorąco.
Naleśniki z majonezem.
- 500 ml ciepłej wody
- 14 łyżek mąki pszennej T 650
- 2 pełne łyżki majonezu
- 2 jaja
- 2 łyżki ksylitolu
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
Do podania:
- mięta
- marmolada
- Wszystkie składniki na ciasto zmiksowałam, odstawiłam na 10 minut aby ciasto odpoczęło.
- Potem smażyłam na posmarowanej olejem patelni z obu stron na złoty kolor.
- Każdy naleśnik posmarowałam marmoladą, posypałam listkami mięty i zwinęłam w krokieta.
Przepis własny
2 komentarze
Nie wpadłabym na pomysł żeby dodać majonez. Będę musiała wypróbować ten trik
OdpowiedzUsuńMajonez to głównie olej i jaja więc idealny do naleśniorów.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.