czwartek, 8 grudnia 2022

Mus czekoladowy

Już dawno nie jadłam takiej petardy.
Mus z fasoli jest leciutki jak chmurka, czekoladowy, przepyszny.
Polecam gorąco 😀
Mus czekoladowy z białej fasoli.

Składniki:
  • 1 puszka białej fasoli - 400 g
  • 2 mrożone banany
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki listków mięty
  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki syropu klonowego
Na wierzch:
  • orzechy pekan
  • cząstki brzoskwini
Przygotowanie musu:
  • Do misy malaksera wsypałam osączoną i przepłukaną fasolę, rozmrożone częściowo banany a także jogurt, posiekaną miętę, kakao i syrop klonowy.
  • Potem wszystko zmiksowałam na gładki mus.
  • Przełożyłam do pucharków i udekorowałam orzechami i cząstkami brzoskwini.
Smacznego.
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Pałac w Mirachowie woj. pomorskie

6 komentarze

  1. Rewelacja. Warto zgrzeszyć

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, w życiu nie pomyślałbym, że to mus na bazie fasoli. Wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie, ja na początku tez nie wierzyłam a po tym jak spróbowałąm to przepadłam. Polecam.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger