Już dawno nie jadłam takiej petardy.
Mus z fasoli jest leciutki jak chmurka, czekoladowy, przepyszny.
Polecam gorąco 😀
Mus czekoladowy z białej fasoli.
- 1 puszka białej fasoli - 400 g
- 2 mrożone banany
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki listków mięty
- 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki syropu klonowego
Na wierzch:
- orzechy pekan
- cząstki brzoskwini
- Do misy malaksera wsypałam osączoną i przepłukaną fasolę, rozmrożone częściowo banany a także jogurt, posiekaną miętę, kakao i syrop klonowy.
- Potem wszystko zmiksowałam na gładki mus.
- Przełożyłam do pucharków i udekorowałam orzechami i cząstkami brzoskwini.
6 komentarze
Rewelacja. Warto zgrzeszyć
OdpowiedzUsuńCieszę się i grzesz Pola grzesz.
UsuńWygląda fenomenalnie :)
OdpowiedzUsuńNie tylko wygląda ale i smakuje, polecam do spróbowania.
UsuńWow, w życiu nie pomyślałbym, że to mus na bazie fasoli. Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńNo właśnie, ja na początku tez nie wierzyłam a po tym jak spróbowałąm to przepadłam. Polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.