Warzywne rolsy to raj dla podniebienia bo jest w nich dużo cennych składników.
Jest tam wszystko co mi zapełni brzuch i dotrwam do obiadu.
Może i Wy się pokusicie?
Rolsy z warzywami.
Składniki:- 1 szalotka
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 czerwonej papryczki chili
- 8 papryczek Padron
- 125 g pieczarek
- 3 pełne łyżki ugotowanej białej fasoli
- 3 pełne łyżki ugotowanej czarnej fasoli
- 1 - 2 łyżeczki sosu mango mint
- 4 duże tortille 30 cm średnicy
- 1 awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 dymka
- 3 - 4 łyżki wody z puszki z fasolą - aquafaby
- sól morska
- pieprz czarny mielony
- 1 łyżeczka kuminu
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 4 łyżki sosu mango curry
- listki kolendry
- Szalotkę pokroiłam w półplastry, paprykę w kostkę, chili posiekałam, papryczki Padron pokroiłam w plastry razem z nasionami, pieczarki w ćwiartki, dymkę posiekałam, awokado pokroiłam w kostkę i skropiłam sokiem z cytryny.
- Na patelni rozgrzałam olej i smażyłam szalotkę, papryki, pieczarki.
- Potem dodałam obie fasolki, sos mango mint, aquafabę, sól, pieprz, kumin i razem podgrzewałam jakieś 3 minuty.
- Tortille rozłożyłam na blacie i każdą posmarowałam łyżką sosu mango curry, nałożyłam 1/4 farszu, posypałam awokado i dymką, listkami kolendry i zwinęłam ściśle w rulon.
- Potem każdy rulon przecięłam na dwa rolsy.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.