Pyszne, małe racuszki z budyniem są znakomitym pomysłem jako deser do kawy, herbaty czy kubka kakao.
Szybkie do zrobienia i tez szybko znikają.
Przepis znalazłam u Moniki z Sio - smutki! Na słodko.
Polecam gorąco.
Racuszki z ricotty.
- 250 g serka ricotta
- 40 g budyniu waniliowego bez cukru
- 1 - 1 i 1/2 łyżki cukru kokosowego
- 2 łyżki mąki pszennej T 650
- olej do smażenia
- marmolada do podania
- Wymieszałam ser z budyniem i cukrem kokosowym na gładki krem.
- Dodałam teraz mąkę i znowu wymieszałam.
- Na patelni rozgrzałam olej i łyżką nakładałam porcje masy.
- Smażyłam aż się zrumieniły ze wszystkich stron.
- Podałam z marmoladą.
2 komentarze
Nigdy nie robiłam takich. Z chęcia bym spróbowała
OdpowiedzUsuńO to czas się tym zająć, jest pysznie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.