Placki cebulowe to danie pyszne o chrupiących brzegach.
Przypadnie do gustu nawet wymagającym smakoszom.
Cebulka jest tutaj podsmażona dzięki temu placki są słodkawe i przepyszne, polecam.
Placki z cebuli.
Składniki:- 3 cebule
- 3 łyżki mąki pszennej T 650
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
- pieprz czarny
- sól morska
- posiekany koperek - 2 łyżki
- olej do smażenia
- wędzony pstrąg do podania
- awokado do podania
- Cebulę obrałam i drobno posiekałam.
- Doprawiłam solą, pieprzem i cukrem, wymieszałam i odstawiłam na 20 minut aby cebula puściła sok.
- Jajo roztrzepałam i wlałam do cebuli, wymieszałam dokładnie.
- Teraz dodałam mąkę i koperek i ponownie dokładnie wymieszałam.
- Na rozgrzanym oleju smażyłam nieduże placki z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z awokado i wędzonym pstrągiem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.