Podałam je z wędzonym na zimno pstrągiem, świeżutkim, pachnącym, idealnym do chrupiących placków.
Spróbujcie, polecam.
Placki chrupiące z pstrągiem.
- 1 średnia cukinia
- 2 duże ziemniaki
- 1 średnia szalotka
- 1 jajo
- 4 łyżki mąki pszennej T 680
- szczypta mielonej kolendry
- 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy
- pieprz czarny
- olej do smażenia
Do podania:
- pstrąg wędzony
- jogurt
- koperek
- Cukinię wraz ze skórą starłam na tarce o grubych oczkach, posoliłam i odstawiłam na 5 minut.
- Ziemniaki obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach tak samo jak i szalotkę.
- Do startych ziemniaków dodałam odciśniętą z wody cukinię, jajo, kolendrę, kurkumę, pieprz, sól a na końcu wmieszałam mąkę.
- Na rozgrzanym oleju smażyłam nieduże placki z obu stron na złoty kolor.
- Osączałam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
- Podałam polane jogurtem z kawałkami ryby i koperkiem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.