Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym kształcie - to spełnienie marzeń wielbicieli węglowodanów.Kupiłam, przejrzałam, przeczytałam a teraz będę gotowała.
Mowa oczywiście o pięknym makaronie jaki proponuje dla nas Mateo Zielonka.
Mateo Zielonka pochodzi z Łodzi a za granicą znalazł się "za pracą".
Najpierw wylądował na zmywaku a z kucharzeniem nie miał nic wspólnego.
Najpierw wylądował na zmywaku a z kucharzeniem nie miał nic wspólnego.
Jednak jak zobaczył jak można wyrabiać cuda z makaronu zakochał się i tak już zostało.
W swojej książce opisuje krok po kroku jak zrobić swój domowy makaron.
W swojej książce opisuje krok po kroku jak zrobić swój domowy makaron.
A jak już przez to przebrniemy tzn. nauczymy się robić dobry makaron to potem Mateo podaje przepisy jak go wykorzystać w potrawach.
A na koniec warto nauczyć się jak robić te cuda aby wszystkim "oczy z orbit powychodziły" i ułożyć na talerzu tak jak nigdy dotąd.
A na koniec warto nauczyć się jak robić te cuda aby wszystkim "oczy z orbit powychodziły" i ułożyć na talerzu tak jak nigdy dotąd.
Kocham makaron i nieraz kombinuję jak go ładniej podać czy ładniej zrobić - ten domowy a teraz to mam niezłe wyzwanie.
Książka jest cudnie napisana, pięknie wydana i czeka na przeczytanie w księgarniach.
Polecam gorąco.
Tytuł: Pastaman. Sztuka robienia makaronu krok po krokuAutor: Mateo ZielonkaWydawnictwo: Buchmannkulinaria, przepisy kulinarneWydana w roku 2021stron: 160
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.