wtorek, 29 listopada 2022

Kofty na szparagach

Dziś króluje mięso wołowe i szparagi, udało mi się zakupić.
Kofty to szaszłyki z mięsa mielonego doprawione na sposób hinduski.
Ja zamiast patyczków do szaszłyków użyłam szparagów zielonych.
Danie mega proste i przepyszne.
Kofty na szparagach.

Składniki: 4 porcje
  • 400 g mięsa mielonego wołowego
  • sól morska
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu
  • 1 łyżeczka przyprawy arabskiej 4pices ew. chili
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 pęczki szparagów zielonych - 500 g
Przygotowanie szaszłyków:
  • Mięso włożyłam do miski, dodałam kmin, sos sojowy, 4pices, skórkę z cytryny i posiekany szczypiorem.
  • Wyrabiałam rękoma aż mięso zaczęło się kleić, odstawiłam.
  • Szparagom odłamałam zdrewniałe końcówki.
  • Mięsem obkleiłam 8 szparagów jak na zdjęciach.
  • Grillowałam ze wszystkich stron aż mięso było ok.
  • Resztę szparagów również zgrillowałam aż stały się soczyste i chrupiące.
Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Podlaskie pola

2 komentarze

  1. Pięknie i smacznie prezentuje się to danie na talerzu. :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger