Dziś króluje mięso wołowe i szparagi, udało mi się zakupić.
Kofty to szaszłyki z mięsa mielonego doprawione na sposób hinduski.
Ja zamiast patyczków do szaszłyków użyłam szparagów zielonych.
Danie mega proste i przepyszne.
Kofty na szparagach.
- 400 g mięsa mielonego wołowego
- sól morska
- 1/2 łyżeczki mielonego kminu
- 1 łyżeczka przyprawy arabskiej 4pices ew. chili
- skórka otarta z 1 cytryny
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 pęczki szparagów zielonych - 500 g
- Mięso włożyłam do miski, dodałam kmin, sos sojowy, 4pices, skórkę z cytryny i posiekany szczypiorem.
- Wyrabiałam rękoma aż mięso zaczęło się kleić, odstawiłam.
- Szparagom odłamałam zdrewniałe końcówki.
- Mięsem obkleiłam 8 szparagów jak na zdjęciach.
- Grillowałam ze wszystkich stron aż mięso było ok.
- Resztę szparagów również zgrillowałam aż stały się soczyste i chrupiące.
Przepis własny
2 komentarze
Pięknie i smacznie prezentuje się to danie na talerzu. :)
OdpowiedzUsuńJest pyszne, w następnym sezonie nie zejdzie z kart mojego menu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.