Kolejna pyszna jajecznica na naszych talerzach.
Lubię kombinować by potem zajadać coś innego, coś pysznego.
Ta jajecznica jest taka wilgotna i przepyszna.
Polecam i Wam bardzo serdecznie.
Jajecznica z cukinią.
Składniki:- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 czerwona cebula
- 1 spora cukinia
- 8 jaj
- 1 łyżka oleju sezamowego
- sól himalajska
- pieprz czarny
- kiełki do podania
- 1 łyżeczka kurkumy
- Jaja roztrzepałam z olejem sezamowym, kurkumą i pieprzem.
- Cukinię pokroiłam w kostkę a cebulę w piórka.
- Na maśle klarowanym podsmażyłam cukinię i cebulę aż zmiękły ale nie za długo, jakieś 5 minut.
- Potem wlałam jaja, chwilę nie mieszałam a potem zaczęłam delikatnie mieszać.
- Smażyłam aż jaja uzyskały satysfakcjonujący mnie stopień wysmażenia.
- Na koniec posoliłam i podałam posypane kiełkami.
Przepis własny
2 komentarze
Nigdy nie dawałam cukinii. Będę musiała kiedyś spróbować
OdpowiedzUsuńSmakuje wyśmienicie, i niezła to odmiana na śniadanie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.