To już kolejna kucharska książka Bartka Kieżuna, a ja ją mam w swoich rękach, nie to nie tak.
Książki Bartka to opowieści o danym miejscu czyli książki podróżnicze, trochę obyczajowe, okraszone pysznymi lokalnymi przepisami na potrawy na których widok cieknie ślinka.
To są książki Bartka Kieżuna.
Mam niewątpliwą radochę z posiadania wszystkich książek z serii: "Do zjedzenia" i tak jestem właścicielką "Portugalii do zjedzenia", "Hiszpanii do zjedzenia", "Stambuł do zjedzenia", i teraz "Ateny do zjedzenia" i wszystkie zauroczyły mnie opowieściami i przepisami.Muszę przyznać że tak jak autor pierwsze moje zderzenie z Atenami było złe.
Spłonął wówczas kilka dni wcześniej gmach Parlamentu i wszędzie śmierdziało spalenizną.
Bartek też nie miał sympatycznego zapoznania z Atenami.
Jednak po głębszym przyjrzeniu się miastu przepadłam i On też.
Jednak po głębszym przyjrzeniu się miastu przepadłam i On też.
Piękne opowieści o podróżach po dzielnicach Aten i przepyszne przepisy umieszczone w książce.
Będę je na bieżąco wypróbowywała bo kocham kuchnię grecką i wiele potraw mam już na koncie.
Będę je na bieżąco wypróbowywała bo kocham kuchnię grecką i wiele potraw mam już na koncie.
Polecam książkę do zakupu i przeczytania.
Pięknie wydana, piękne fotografie, kartki pachnące drukiem.
Bartek Kieżun pisze książki: literatura podróżnicza, kulinaria, przepisy kulinarne.
Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana, którą nagrodzono Italię do zjedzenia i Portugalię do zjedzenia. Bartek Kieżun pisze książki: literatura podróżnicza, kulinaria, przepisy kulinarne.
Laureat prestiżowej World Gourmand Cookbook Awards.
Tytuł: Ateny do zjedzeniaAutor: Bartek Kieżunkulinaria, przepisy kulinarneWydawnictwo: BuchmannW październiku 2022 rokustron: 288
2 komentarze
Z tej serii chętnie przygarnęłabym wydania Ateny i Italia do zjedzenia. Ogólnie to wszystkie są bogate i pięknie wydane.
OdpowiedzUsuńTo prawda, aż serce się cieszy widząc takie książki.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.