Na blogu znajdują się już 3 przepisy na zupę pieczarkową, tym razem wersja po azjatycku.
Zupa jest aromatyczna i sycąca, idealna na jesienne dni.
Rozgrzewa i odżywia, będziecie chcieli zjeść dokładkę 😋
Zupa z pieczarkami.
Składniki:
Przygotowanie zupy:- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 cebula
- 1 mały por
- 1 korzeń pietruszki
- 3 marchwie
- 2 średnie ziemniaki
- 250 g mini pieczarek
- 1 op. - 200 g gotowego makaronu do ramenu
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 gałązka rozmarynu
- sól morska
- pieprz czarny
- 500 g bulionu grzybowego
- 200 ml mleczka kokosowego
- Oczyściłam pieczarki, marchew pokroiłam w plastry, pietruszkę w kostkę, pora w krążki, cebulę w półplastry, ziemniaki w kostkę.
- W dużym garnku podsmażyłam na maśle cebulę i pora, potem dodałam marchew, pietruszkę i ziemniaki, smażyłam 5 minut.
- Na koniec dodałam pieczarki i smażyłam 3 minuty.
- Teraz czas na przyprawy, dodałam curry, paprykę i całą gałązkę rozmarynu, smażyłam aż przyprawy zaczęły pachnieć.
- Wlałam do garnka bulion i mleczko kokosowe i gotowałam aż warzywa zmiękły.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Podałam z makaronem.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.