Mega śniadanie na talerzu u nas a Wam gorąco polecam.
To jest bardzo pożywne śniadanie i przepyszne do tego.
Tutaj musicie nabyć prawdziwy tyrolski Speck i dopiero wtedy danie będzie pełne.
Polecam bardzo gorąco.
Tosty śniadaniowe.
- 6 kromek chleba tostowego
- 50 g wędzonego sera cheddar
- 125 g wędzonego speck'a w plastrach
- ogórki piklowane w plastrach
- 1 pomidor czekoladowy
- tłuszcz wytopiony ze specka
- kiełki rzodkiewki
- Plastry speck'a ułożyłam na suchej patelni i wysmażyłam na chrupkie czipsy.
- Pomidora pokroiłam w plastry a cheddar w słupki - można w plastry albo zetrzeć.
- Na jednej kromce chleba ułożyłam słupki sera, plastry wysmażonego speck'a, plastry ogórków i pomidora, nakryłam drugim plastrem chleba, dobrze docisnęłam i podsmażyłam każdą kanapkę na tłuszczu z patelni.
- Potem przekroiłam tosty w trójkąty i posypałam kiełkami rzodkiewki.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.